Gastronomická mapa metropole se rozroste o novou, nanejvýš zajímavou adresu. V ulici Elišky Peškové v Praze 5 otevře restaurace Bockem.
Restaurace pro všechny
Koncept nové restaurace Bockem je založen na zkušeném kuchařském týmu v čele s Ondřejem Kynčlem, kvalitních surovinách, zpracovaných moderními úpravami. Dalším pilířem jsou nevšední kombinace chutí v autorských receptech. „Touha kráčet po vlastní cestě a nabízet jídlo a pití připravené poctivě a bez kompromisů nás navedla vytvořit prosté místo, které však odkrývá veškerou péči a um, jenž nás definuje," říká Ondřej Kynčl s poukazem na fakt, že Bockem rozhodně nebude nedostupný luxusní restaurant. Spíš menší lokál, ve kterém se snoubí jednoduchost a strohost bistra společně se zážitkovou gastronomií.
Co konkrétně se bude v Bockem servírovat?
„Několikachodové ochutnávky snídaní a večeří a to přímo z rukou kuchařů, kteří dané pokrmy vyvíjeli a znají tak každou jednotlivou ingredienci,“ odpovídá Ondřej Kynčl. Na snídani bude například croque monsieur, boudin noire, ale taky třeba krupicová kaše. Večer dostanou prostor pravidelně obměňované 4–7 chodové degustace, v menu nebudou chybět foie gras, tatarák ze sumce, pošírované slávky, jehněčí hřbet, telecí líčka, ravioli s popelem a šalvějí, křenové tiramisu… Vše v dokonalé souhře chutí i barev.