Jedinečný gurmet zážitek proběhne v Praze na Dnech Jeruzaléma v termínu  od 21. 6. – 22. 6. 2015. A to konkrétně na STALINU na pražské Letné. V rámci třetího ročníku úspěšného festivalu Dny Jeruzaléma se můžete těšit na dvě kuchařské osobnosti, které Praze přiblíží jeruzalémskou kuchyni při své kulinářské show. 

Ilan Garousi

Ilan Garousi, patřící mezi nejžádanější kuchaře Jeruzaléma, několik let provozoval vyhlášenou Jeruzalémskou restauraci Chakra a minulý rok otevřel další restauraci s názvem Satya. Ve spolupráci se svým neméně slavným palestinským šéfkuchařem Kamelem Hashlomonem představí na festivalu Dny Jeruzaléma 2015 kulinářskou show plnou blízkovýchodních pochutin. Na pražské Letné v rámci „Jeruzalémské kavárny" budou přítomni každý den festivalu. Pražské gurmány uvedou do tajů blízkovýchodní kuchyně, kde se setkávají vlivy arabských, izraelských a středomořských chutí.

Ilan Garousi pochází a vyrůstal v Jeruzalémě, kam se vždy s láskou vrací. Jeho první pracovní zkušenosti se vážou s restaurací Poire et de Pomme v centru Jeruzaléma, kde ze začátku pracoval jako asistent kuchaře a následně se stal šéfkuchařem restaurace. Během svého života hodně cestoval. Procestoval hlavně Dálný východ, kde čerpá inspiraci pro svoji vlastní restauraci.

Kamel Hashlomon

Kamel Hashlomon je palestinský šéfkuchař, který je rovněž velmi pevně svázán s městem Jeruzalém. Proslavil se svým kulinářským uměním v populární restauraci na střeše hotelu St. George ve východním Jeruzalémě. Po skončení předminulého ročníku Dny Jeruzaléma začal mimo jiné spolupracovat coby šéfkuchař s restaurací Ilana Garousiho. Kamel rovněž hodně cestuje, coby známý šéfkuchař vede kulinářské workshopy po Spojených státech i Evropě.

Šéfkuchaři budou vařit na Dnech Jeruzaléma od 21. 6. – 22. 6., na STALINU na pražské Letné.